La España profunda tranquil·la

La imatge de la capçalera que inaugura aquesta pàgina i el primer post de David JB és de San Pablo de los Montes, a la província de Toledo:

Tinc els meus orígens dividits entre aquest lloc i Extremadura, i tot madurat a Madrid, que és on em vaig criar. Ara fa 6 anys que visc a Catalunya. Però cada estiu normalment hi torno. Aquesta foto està feta un calorós dia de finals d’agost d’aquest any. Amb la silueta inconfusible dels “Montes de Toledo” i als seus peus el poble.

Ho dic amb sinceritat. Allò és una mica el que diuen “España profunda”, però ara mateix, si pogués, hi tornaria. No per sempre, però sí per passar alguns dies, o setmanes. I és que tot i que m’encanta Catalunya i és el lloc on sí que vull estar per sempre, allò és un pou de tranquil·litat, només trencat pels sorolls de les ovelles i altres animals, també de vegades animals humans.

Ara, també és cert que, com he dit, en ser “España profunda”, doncs abunden els comentaris, diguem, negatius cap a certes coses que no els agraden de Catalunya. Tot i això segueixo i seguiré estimant aquest lloc.

No tingueu por, si alguna vegada hi aneu ni que sigui de passada. Tot i que molts bars i restaurants estiguin decorats amb caps d’animals dissecats, s’hi menja molt bé. I hi ha molt terreny per fer una bona passejada pel bosc.

Jo ara mateix, només escrivint això i recordant com de bé i a gust m’hi trobo cada cop que hi vaig, marxaria ara mateix. Sinó fos per les obligacions que tinc, i que demà toca votar, no m’ho pensaria.

20150827_122719 copia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *